политика за поверителност

Информация относно Администратора на лични данни

Наименование: Интегрита ЕООД
ЕИК: 203948076
Седалище и адрес на управление: гр. София 1700, ул. Проф. Христо Вакарелски 5А, вх.Б, ет.3, ап.10
Адрес за кореспонденция: гр. София 1712, бул. Александър Малинов 87, ет.8, офис 25
Телефон: 028686286

E-mail: office@integrita.bg
Уебсайт: www.integrita.bg

Информация относно компетентния надзорен орган

Наименование: Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон: 02 915 3 518
Уебсайт: www.cpdp.bg

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни
Чл. 1. (1) Интегрита ЕООД събира и обработва Вашите лични данни във връзка с предоставянето на консултантски услуги, обучения, сключване на договори на основание чл. 6, ал. 1, Регламент (ЕС) 2016/679, и по-конкретно въз основа на следното:

  • Изрично получено съгласие от Вас като клиент и/или търговски партньор;
  • За изпълнение на договор или предприемане на стъпки за сключване на такъв с клиент и/или търговски партньор;
  • Спазване на законово задължение, което се прилага спрямо Интегрита ЕООД;
  • За целите на легитимния интерес на Интегрита ЕООД.

(2) Интегрита ЕООД е администратор на лични данни по отношение на Вашите данни като ползватели на нашите услуги.

Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на Вашите лични данни
Чл. 2. (1) Интегрита ЕООД събира и обработва личните данни, които Вие ни предоставяте във връзка с използването на уебсайта https://integrita.bg и/или сключване на договор с дружеството, включително за следните цели:

  • Организиране на среща и консултация;
  • Индивидуализация на страна по договора;
  • Счетоводни цели;
  • Статистически цели;
  • Защита на информационната сигурност;
  • Обезпечаване на изпълнението на договора за предоставяне на съответната услуга;
  • Изпращане на информационни бюлетини, съобщения за услугите и др.
  • Подобряване и индивидуализиране на услугата чрез предлагане на подходящи за вас оферти, реклами, рекламни кампании и други продукти и услуги, които могат да са от интерес за вас;

(2) Интегрита ЕООД спазва следните принципи при обработката на Вашите лични данни:

  • Законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;
  • Ограничение на целите на обработване;
  • Съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;
  • Точност и актуалност на данните;
  • Ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;
  • Цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.

(3) При обработването и съхранението на личните данни, Интегрита ЕООД може да обработва и съхранява личните данни с цел защита следните си легитимни интереси:

  • Изпълнение на задълженията си към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи.

Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява Интегрита ЕООД?
Чл. 3. (1) Интегрита ЕООД извършва следните операции с личните данни за следните цели:

  • Сключване и изпълнение на търговска сделка– целта на тази операция е сключване и изпълнение на договор с търговски партньор или клиент и неговото администриране. В отделни случаи целта на операцията може да бъде и защита на законните интереси на дружеството по изпълнение на сделката. Заключение от оценката на въздействието: Предвид ограничения обхват на събираните лични данни и обстоятелството, че част от тях се събират от публично достъпни източници, длъжностното лице за защита на личните данни счита, че не е необходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.
  • Организиране провеждането на консултация – целта на тази операция е предоставяне на данни за контакт с цел уговаряне за провеждането на среща или консултация с клиента. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни, провеждането на оценка на въздействието не е необходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.
  • Изпращане на информационни съобщения – целта на тази дейност е администриране на процеса по изпращане на съобщения до клиентите, които се отнасят до подобрения или промени в услугите. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни, провеждането на оценка на въздействието не е необходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.
  • Изпращане на информационен бюлетин (нюзлетър) – целта на тази операция е администриране на процеса по изпращане на бюлетини до клиентите, които са заявили, че желаят да получават. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни, провеждането на оценка на въздействието не е необходимо извършването на оценка на въздействието на операцията

(2) Интегрита ЕООД обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:

 

Данни за организация на среща и/или консултация (име, телефон, е-mail)
Цел, за която се събират данните: Получаване на контакти на потребителя с цел осъществяване на обратна връзка за уговаряне на търговска среща.
Основание за обработка на личните Ви данни – Обработването е необходимо за изпълнението на договор, по който субектът на данните е страна или за предприемане на стъпки по искане на субекта на данните преди сключването на договора – чл. 6, ал. 1, б. (б) на GDPR.

 

Данни за сключване на договор и изпълнение на търговска сделка (имена, ЕГН, ЛК, адрес, телефонен номер, е-mail)

Цел, за която се събират данните: Сключване на договор и изпълнение на търговска сделка.

Основание за обработка на личните Ви данни – Обработването е необходимо за изпълнението на договор, по който субектът на данните е страна или за предприемане на стъпки по искане на субекта на данните преди сключването на договора – чл. 6, ал. 1, б. (б) на GDPR.

 

Данни за получаване на бюлетин (е-mail)
Цел, за която се събират данните: За изпращане на информационен бюлетин.
Основание за обработка на личните Ви данни – Данните Ви за изпращане на информационен бюлетин се обработват на основание дадено от Вас изрично съгласие – чл. 6, ал. 1, б. (а) GDPR.

 

Други данни, които Администраторът обработва – При регистрация за информационния бюлетин, Администраторът събира данни за използвания IP адрес.
Цел, за която се събират данните:
Локализация на интерфейса.
Основания за обработка на данните – IP адресът се събира на основание осъществяване на легитимните интереси на администратора – чл. 6, ал. 1, б. (е) от GDPR;

 

Ваши данни за издаването на фактура на физическо лице (имена и ЕГН)
Цел, за която се събират данните: Издаване на фактура за предоставени услуги.
Основание за обработка на личните Ви данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.

(3) Интегрита ЕООД не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:

  • Разкриват расов или етнически произход;
  • Разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;
  • Генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.

(4) Личните данни са събрани от Интегрита ЕООД от лицата, за които се отнасят.
(5) Дружеството не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.

Срок на съхранение на личните Ви данни
Чл. 4. (1) Администраторът съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от оттегляне на съгласието за обработване. Администраторът полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне или да ги анонимизира (т.е. да ги приведе във вид, който не разкрива вашата личност).
(2) Администраторът съхранява Вашите лични данни, предоставени във връзка с направена заявка за консултация, за срок от 5 години за целите на защита на правните интереси на Администратора при съдебни или административни спорове, като счетоводните документи се съхраняват за съответния законоустановен срок.
(3) Администраторът Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходим да бъде удължен с оглед изпълнение на нормативно задължение или с оглед легитимни интереси на Администратора или друго.
Чл. 5. Администраторът съхранява личните данни на законните представители на търговските си партньори за срока на изпълнение на договора, за спазване на легитимните интереси и законови задължения на Администратора, като този срок може да надхвърля срока на сключения договор.

 

Предаване на Вашите лични данни за обработване
Чл. 6. (1) Администраторът може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване, с които сте се съгласили, при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR).

(2) Администраторът може да предава част или всички Ваши лични данни на трети страни, физически, юридически лица, публични органи, институции и учреждения, при изпълнение на законови или договорни задължения на администратора при осъществяване на услуга (например на куриерски фирми и подизпълнители).
(3) Администраторът Ви уведомява в случай на намерение да предаде част или всички Ваши лични данни на трети държави или международни организации.

 

Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни
Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни
Чл. 7. (1) Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от Дружеството за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез искане в свободен текст, което да изпратите на имейл адрес: office@integrita.bg
(2) Администраторът може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.

Право на достъп
Чл. 8. (1) Вие имате право да изискате и получите от Администратора потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.
(2) Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с вас, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.
(3) Администраторът Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.
(4) Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но Администраторът си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

Право на коригиране или попълване
Чл. 9. Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, с отправяне на искане до Администратора.

Право на изтриване („да бъдеш забравен“)
Чл. 10. (1) Вие имате правото да поискате от Администратора изтриване на част или всички свързани с Вас лични данни, а Администраторът има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:

  • Личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
  • Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
  • Вие възразите срещу обработването на свързаните с вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
  • Личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
  • Личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ес или правото на държава членка, което се прилага спрямо администратора;
  • Личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

(2) Администраторът не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

  • За упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
  • За спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ес или правото на държавата членка, което се прилага спрямо администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;
  • По причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
  • За целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
  • За установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

(3) В случай на упражняване на правото Ви да бъдете забравени, Дружеството ще изтрие всички ваши данни, с изключение на следната информация:

  • Информация, която е необходима, за да удостовери, че правото ви да бъдете забравени е изпълнено.

(4) За да упражните правото си за бъдете забравен, е необходимо да подадете заявка на имейл адрес: office@integrita.bg
(5) Администраторът може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.
(6) Администраторът не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.

Право на ограничаване
Чл. 11. Вие имате право да изискате от Администратора да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:

  • Оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на Администратора да провери точността на личните данни;
  • Обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;
  • Администраторът не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;
  • Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на Администратора имат преимущество пред Вашите интереси.

Право на преносимост
Чл. 12. (1) Вие можете по всяко време да изтеглите данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на услугите на „Евро програми“, директно през Вашия профил или с искане по имейл.

(2) Вие можете да поискате от Администратора директно да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.

Право на получаване на информация
Чл. 13. Вие можете да поискате от Администратора да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. Администраторът може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

Право на възражение
Чл. 14. Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от Администратора, които се отнасят до него, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни
Чл. 15. (1) Ако Администраторът установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, той Ви уведомява без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.
(2) Администраторът не е длъжен да Ви уведомява, ако:

  • Е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;
  • Е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата ви;
  • Уведомяването би изисквало непропорционални усилия.

Лица, на които се предоставят личните ви данни

Чл. 16. За целите на обработване на личните Ви данни и предоставяне на услугата в пълната й функционалност и с оглед Вашите интереси, Администраторът може да предостави данните на следните лица, които са обработващи данни: “Крестън БулМар – Счетоводно Обслужване” ООД (Счетоводни услуги). Посочените обработващи лични данни спазват всички изисквания за законност и сигурност при обработването и съхраняването на личните Ви данни.
Чл. 17. Администраторът не извършва трансфер на вашите данни към трети държави.
Чл. 18. В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

Наименование: Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон: 02 915 3 518
Интернет страница: www.cpdp.bg

Чл. 19. Можете да упражните всичките си права относно защита на Вашите лични данни като отправите исканията си във всякаква форма, която съдържа изявление за това и ви идентифицира като притежател на данните.
Чл. 20. Ако съгласието се отнася за трансфер, Администраторът описва възможните рискове за трансфера на данните към трети държави при липсата на решение за адекватна защита и подходящи средства за защита.

 

+359 2 8686286

TOP